Travelstof is een uitvinding die de afgelopen jaren steeds meer in de mode begint te raken. Je hebt er dan misschien nog nooit van gehoord, maar zeker als je gaat reizen is het ideaal. De naam travelstof heeft het niet zonder reden gekregen. De stof is ideaal om mee te nemen als je gaat reizen omdat het nauwelijks zal verkreukelen in je koffer. Hierdoor is het een stuk eenvoudiger mee op reis te nemen dan andere dingen. 

 

Waarom zou je kiezen voor travelstof? 

De travelstof bestaat uit elastane en polyamide. De beide elementen maken de travelstof iets bijzonders ten opzichte van andere stoffen. De travelstof is dankzij de elastane stof erg elastisch en zit door de zachte stof erg comfortabel. De travelstof is erg eenvoudig schoon te krijgen en de duur van het opdrogen is erg kort. Bovendien is de kleding van travelstof pluis en pillingvrij. De stof en kleding die hiervan wordt geproduceerd is te verkrijgen in drie verschillende diktes. Hierbij is één de dunste variant van de travelstof en drie de dikste variant. De verschillende varianten zullen niet warmer of kouder aanvoelen, maar wel minder luchtig. Bij de dikkere variant is de dichtheid van de travelstof hoger waardoor er minder wind door de stof heen kan komen. De dunste variant kan voor op vakantie dan wel het meest ideaal zijn, maar als je naar koudere gebieden gaat of de kleding in Nederland wil dragen is dit misschien niet het slimste idee. 

 

Voorbeelden van travelstof kleding die je kunt dragen

Er zijn een hoop verschillende soorten kledingstukken gemaakt van travelstof over de jaren heen. Je kunt zo onder andere denken dat een zwarte broek travelstof of travelstof jurk rood die erg leuk zijn om te bekijken. Verder zijn er ook nog blazers van travelstof en jumpsuits die je kunt aanschaffen van deze stof. Voor iedereen is er wel iets wat je kunt dragen van de stof wat goed bij je past. Dit geldt voor zowel mannen als vrouwen. Je kunt op het internet een hoop verschillende plekken bezoeken om de kleding te vergelijken.

 

Er zijn verschillende sites die kleding verkopen met travelstof van een goede kwaliteit. Als je ervoor kiest om deze kleding aan te schaffen is het wel belangrijk dat je ervoor zorgt dat je de kleding goed onderhoudt. Het is bij travelstof niet veel gevraagd, maar het is wel belangrijk dat je het goed doet. Je kunt de kleding het best wassen op een temperatuur van 30 graden. Verder is het als je gaat strijken belangrijk dat je geen elektriciteit gebruikt maar een strijkbout van onder de 100 graden. De stof zal snel drogen dus het gebruiken van een droger is overbodig.