Het is niet alleen de zon die Italië aantrekkelijk maakt, het Italiaanse platteland is een paradijs voor wandelaars, fietsers en mountainbikers. Er zijn tal van mooie en culturele plekken te vinden in het land. In het prille seizoen zijn er nog veel bomen te zien en alles is rustig, maar in de zomer wordt het drukker met families die op fietstochten gaan of toeristische attracties bezoeken. Het land heeft veel te bieden, van prachtige eilanden in de zee tot ruige bergen en heerlijke steden. Er zijn oneindig veel plekjes te vinden waar je heerlijk kunt ontspannen. Ga je naar Rome of Sicilië, of kies je voor een mooie camping aan de Adriatische kust? In deze blog bespreken we alle mogelijkheden zodat je de juiste keuze kunt maken voor een topvakantie. 

Campings 

Ga je graag wandelen en fietsen? Dan is Italië de perfect plek om te kamperen. Er zijn veel mooie plekjes om te kamperen, van rustige vlakten en meren tot bruisende steden en dorpen. Er zijn veel leuke campingplaatsen die omringt zijn met mooie fietsroutes. Zo kun je bijvoorbeeld door de bergen fietsen of naar een oase in de ondergrondse landschappen. Of ga je liever wandelen? Genoeg opties om je vakantie in te vullen. 

Campings in Italië beschikken over allerlei voorzieningen. Erg veel gezinnen kiezen voor een camping aan het strand, op deze manier kan heel het gezin genieten van het water en hoeft niemand zich te vervelen. Lekker zwemmen in de zee of zonnen aan het zwembad. 

Populaire vakantiebestemmingen

Zowel het westen als het oosten van Italië beschikken over prachtige zandstranden. Op zoek naar Campings in Italië aan zee? In het oosten, heb je het Adriatische kustgebied, een van de mooiste plekken ter wereld. Het heeft tal van verschillende eilandjes. Hier vind je allerlei recreatiemogelijkheden, zoals windsurfen, kitesurfen, zeilen of snorkelen. Ook een vakantie bij Italiaanse meren als Lago Maggiore en het Gardameer is enorm populair onder het Nederlandse volk.

Maar wat dacht je van een vakantie aan rustig zandstrand, waar je het authentieke Italië kunt beleven. Denk bijvoorbeeld aan Sicilië of Sardinië. Historische gebouwen en olijfbomen. De meeste bezoekers komen in de zomermaanden naar Sicilië om te genieten van het prachtige blauwe water en het unieke natuurlandschap. Maar ook voor de actieve vakantiegangers is er genoeg te doen. Zo kun je bijvoorbeeld de beroemde Etna beklimmen aan de oostkant van het Italiaanse eiland of een bijzondere wandeling maken door de Alcantara kloof. Er is voor iedereen wat te doen in het prachtige Italië.