Wat is jouw skincare routine? Hoe zorg jij ervoor dat je huid ook van jou blijft houden, gezond blijft en niet allerlei viezigheid vasthoudt? Misschien ben je nog wel helemaal nooit bezig geweest met skincare, en zeggen merken als Estee Lauder en Dermalogica (allebei aanraders als je ook nog eens lekker wil ruiken!) je niets. Laten we daar verandering in brengen! Skincare is namelijk niet alleen voor influencers die je producten willen laten kopen; het is vooral gewoon goed voor jou en je huid. Plus, wie wil er nu niet zachte, heerlijk ruikende huid? Let’s go!

Leren kennen 

Voordat je allerlei fijne producten van Estee Lauder en Dermalogica in huis haalt, is het goed om eerst jezelf wat beter te leren kennen. Deze keer heb ik het niet over je hobby’s of lievelingsboeken, alhoewel die ook erg belangrijk zijn; ik heb het over je huidtype. Iedereen heeft een andere huid. De een is vettig en heeft dus meer hulp nodig bij het loslaten van viezigheid; de ander heeft grotere poriën; sommigen hebben een droge huid en weer anderen hebben last van acne, of een combinatie van al die verschillende dingen. Voor elk huidtype en elk ‘probleemgebied’ zijn er allerlei producten te vinden, maar je moet er dus eerst achter komen wat jouw huidtype eigenlijk is. Word je T-zone (het gebied van je neusbrug en de huid tussen je wenkbrauwen én je voorhoofd) bijvoorbeeld snel glimmend en vettig, en hou je moeilijk make-up vast daar? Dan heb je waarschijnlijk een vettige huid. Merk je juist dat er plekjes of droge punten ontstaan rond je mond en neus? Dan leunt je huid wellicht meer naar de droge en/of acne-gevoelige kant. Er is overigens geen fout huidtype; alle huidtypes zijn mooi én verzorgbaar. Dus, doe wat onderzoek en leer jezelf kennen. 

Tips & tricks

Nu je je huidtype herkent, is het tijd om wat producten uit te zoeken. Alle producten die we hier opnoemen zijn uiteraard bedoeld om dan weer geselecteerd te worden op jouw eigen huidtype (zou houden we dit artikel universeel). Het is goed om te beginnen met een goede dag -en nachtcrème. Je kan individueel gaan, of voor twee-in-een, dat maakt niet zoveel uit. Er is een kans dat je een aantal crèmes moet uitproberen om te kijken wat het beste bij je past. Ook is het goed om op een zijden hoofdkussen te slapen; dit houdt minder viezigheid vast.  

Jouw huid, jouw verzorging. Dus, wat is jouw skincare routine?