Een auto voor de deur lijkt tegenwoordig niet meer dan vanzelfsprekend. Huis, boompje, beestje en een auto. Maar het is vaak toch minder simpel dan het lijkt. De grootste reden daarvan is het geld. Wanneer je een auto koopt, gaat het vaak over een groot bedrag waar men lang voor gespaard heeft. Die overweging is soms moeilijk om te maken omdat dit geld ook voor andere doeleinden gebruikt kan worden, zeker wanneer er sprake is van een groot gezin. Om deze redenen is het niet gek om op zoek te gaan naar alternatievere en goedkopere opties voor het hebben van een auto.

Tweedehands

Een van de bekendste opties is een tweedehands auto kopen maar hier zitten wel een paar haken en naalden aan. De prijs is natuurlijk belangrijk maar de staat van de auto is misschien nog wel belangrijker. Want hoe slechter de staat van de auto, hoe goedkoper hij is, maar dit kost op lange termijn juist heel veel geld. Soms kan een auto maar een jaar mee en had je van het geld van de reparaties uiteindelijk een duurdere auto kunnen kopen. Dit geld ben je in dit geval kwijt. Blijf de auto dus zien als investering, in dat geval ben je vaak alsnog een relatief groot bedrag kwijt maar er zijn een hoop auto dealers die goede acties hebben. Het is even goed zoeken maar dan heb je ook wat.

Lease

Leasen wordt ook steeds populairder. Er zijn verschillende manieren mogelijk om een auto te leasen zowel zakelijk als privé. Een van de belangrijkste redenen waarom leasen steeds populairder wordt is vanwege de betaling die per maand gaat. Dit betekent geen aanslag op de portemonnee. Wat ook meespeelt zijn de kosten van de verzekeringen en de reparaties die vaak binnen het bedrag vallen dat je betaalt.

Shortlease

En dan nog short lease, een flexibelere versie van het reguliere leasen. De naam geeft het grootste verschil al aan. Bij het leasen van een auto zit je verbonden aan een contract dat een bepaalde tijdsduur heeft. Bij shortlease is deze tijdsduur korter, dat maakt deze versie ook iets duurder per maand maar uiteindelijk is het ook mogelijk om hem sneller in te leveren wanneer mogelijk. Een optie als shortlease zakelijk geeft je de mogelijkheid om wel een auto ter beschikking te hebben via de zaak, maar niet verbonden te zijn aan de verantwoordelijkheden die de andere opties wel met zich meebrengen. Daarom kan dit ideaal zijn voor gezinnen die niet vaak de auto gebruiken.