Eenieder weet dat een motorverzekering afsluiten gewoon verplicht is. Zonder een motorverzekering kan je de weg niet op. Je zult denken dat het een extra jaarlijkse uitgave is, maar dat is het niet. Ongevallen met motoren gaan gepaard met veel kosten, die bij opstapeling overweldigend kunnen zijn voor jouw portemonnee. Er zijn verschillende redenen waarom een motorverzekering zinvol is. Zie het niet als een extra uitgave of als extra werk, want het is in jouw belang.

Waarom moet je jouw motor verzekeren?

  • Bescherm jezelf tegen financiële verliezen

Een verzekering zorgt ervoor dat verliezen en schade als gevolg van een ongeval, brand of diefstal niet ten koste van jouw portemonnee gaat.

  • Wettelijke bescherming

Zoals eerder vermeld, moet je tenminste een WA verzekering (Wettelijke Aansprakelijkheid) hebben om legaal op de weg te kunnen rijden. Met deze dekking ben je verzekerd voor schade veroorzaakt door jouw motor tot maximaal EUR 2.500.000,-.

  • Vermijd het betalen van verkeersboetes

Aangezien het illegaal is om te rijden zonder ten minste de basis WA verzekering, kunnen zware verkeersboetes worden opgelegd als je deze niet hebt. Online motor verzekeren is ook een optie. Wacht niet tot je een verkeersboete hebt gehad.

Welke type motorverzekering kan je afsluiten?

Wanneer je naar een verzekeringsagent gaat, kun je kiezen uit vier dekkingsvarianten: WA dekking, WA beperkt casco, all risk motorverzekering en WA Volledig Casco + 3 jaar aanschafwaarde garantie. Elke verzekeringstype heeft een dekkingsbedrag en voorwaardes. Zo is het ook mogelijk dat je kunt besparen in de wintermaanden, wanneer het voertuig niet wordt gereden. Er zijn nog meer besparingsopties mogelijk. Vraag advies aan de verzekeringsagent. Het is belangrijk dat je verzekeringspolis aan jouw behoeften voldoet, zodat je zeker weet dat jouw motor volledig beschermd is.

Als laatst: de verzekering biedt zekerheid!

Wat voor motorrijder je ook bent, het afsluiten van een passende motorverzekering is een echte must. Motorrijden is een snelle manier om je bestemming te bereiken, maar het zit vol risico’s. Ongevallen zitten altijd in een klein hoekje, dus een volledige bescherming is geen overbodig luxe. Een motorverzekering geeft je gemoedsrust wanneer je de weg op gaat en je in het verkeer mengt. Het antwoord op de vraag hoe je een motor moet verzekeren is eenvoudig. Je moet plannen, onderzoek doen en een heleboel verzekeringsmaatschappijen bellen. Maar als het eenmaal gedaan is, kun je genieten van wat écht belangrijk is: motorrijden.