Pasgeleden heb ik een nieuwe pc aangeschaft. Het aanschaffen van deze pc was een grote stap na een aantal maanden sparen. De redenen dat ik deze nieuwe computer heb aangeschaft was tweevoudig. Aan de ene kant wilde ik graag een nieuwe pc zodat ik weer meer kon gaan gamen. Als kind heb ik met veel liefde spelletjes op de computer gespeeld. Spellen zoals de originele Call of Duty en Rome Total War zullen altijd een warme plek in mijn hart dragen. Aan de andere kan was het voor mij ook belangrijk om een goed werkende pc te hebben zodat ik deze kon gebruiken voor het editen van video’s voor mijn YouTube kanaal.

Waarom een goede graphics card

Ik kijk graag films een heb een YouTube kanaal waar ik films analyseer. Nu is bij het gebruiken van editing programma’s het belangrijk om een goede grafische kaart te hebben. Een grafische kaart is een van de belangrijkste onderdelen van een pc en wanneer je de juiste uitkiest kun je jaren vooruit met je nieuwe pc. Ik heb gekozen voor de RTX 2080 wat een van de topmodellen is uit de huidige generatie grafische kaarten. De RTX 2080 draait alle games van dit moment moeiteloos en zal dat ook blijven doen in de toekomst. Sterker nog deze grafische kaart is al klaar voor de opkomst van virtual reality.

Mijn favoriete spellen

Een van mijn favoriete spellen om te spelen op mijn nieuwe computer is Far Cry 4. In Far Cry 4 word je geplaatst in het Himalaya gebergte in een soortgelijke maatschappij zoals Tibet is. In het spel is er een verschrikkelijke dictator die het gebied overneemt en het is jouw taak om het gebied stukje voor stukje te bevrijden. Het spel is absoluut fantastisch en schitterend mooi. De grafische kaart is zo belangrijk om de schoonheid van het spel naar voren te laten komen. Hetzelfde spel is ook uitgebracht voor platforms zoals de Playstation en de Xbox maar omdat deze consoles niet zulke sterke grafische kaarten hebben komt het spel minder goed tot zijn recht. Dergelijke consoles zijn dan ook een stuk goedkoper. Wanneer je voor een grafische kaart kiest zoals de RTX 2080 zul je daarom dan ook wel wat dieper in de buidel moeten tasten maar het is het absoluut waard. Ook spellen zoals GTA V draaien moeiteloos op de computer. In dit spel moet je als drie verschillende gangsters in Los Angeles overvallen plaatsen en je opwerken in de criminele organisatie. En anders een grafisch sterke MSI videokaart. Ik heb persoonlijk ook in Zuid-Korea al virtual reality gespeeld en ben absoluut enthousiast over de mogelijkheden van deze grafische kaart omdat ook thuis te doen.