Het is altijd fijn nieuws als je op het weerbericht ziet dat het weer warm weer wordt. Je kan eindelijk je winterkleding opbergen en je zomerkleding uit het stof halen. Het heeft lang genoeg geduurd, dus het is eindelijk tijd om je lekker luchtig te kleden. Je komt er alleen achter dat je jurkjes en rokjes niet meer passen. Met kerst is er iets te veel van het goede gegeten, waardoor je deze zomer weer opnieuw moet shoppen. Wat vervelend!

Grachten van Amsterdam

Ik kom niet vaak in de stad, omdat ik in de buurt van Enschede woon. Hier heb je ook wel kledingwinkels, maar niet echt meer van deze tijd. Het is dus tijd om een treinkaartje te kopen en richting de stad te gaan. Je hebt hier een groot aanbod van winkels, dus er zit vast wel iets tussen wat ook ik leuk vind.

Ik heb zelf een grotere maat dan de gemiddelde vrouw. Voor mij is het soms lastig om leuke kleding te kopen, zonder dat het in m’n buik snijdt of trekt bij mijn armen.

Door de grachten van Amsterdam, loop ik op zoek naar winkels die mij aanspreken.

Te veel keuze

Ik ben nu onderhand wel bij twintig winkels naar binnen gelopen. De mode van de 2021 is niet helemaal mijn ‘cup of tea’. Ik besluit om naar huis te gaan. Ik heb wel één leuk item gekocht, maar dat is voor in mijn huis. Ik ben dus niet erg opgeschoten.

Online proberen

Ik wist niet dat het zo fijn was om lekker op de bank, achter je laptop met een heerlijk kopje koffie naar kleding te kijken. Je gaat makkelijk van de ene website naar de andere.

Op een gegeven moment belandde ik op een leuke kledingwebsite. Hier stond er met grote letters: jurk kopen. Ik werd nieuwsgierig en klikte door. Ik vond een aantal leuke jurkjes en stopte ze meteen in m’n winkelmandje. Ik werd nog nieuwsgieriger en klikte ook op de rokken pagina. Grote maten rokken, daar was ik naar opzoek. Ook hier vond ik een aantal items leuk. Ik besloot ze allemaal te nemen en ze aan te passen. Als ze niet goed zijn, stuur ik ze terug.

Zomer klaar

De pakketjes waren binnen gekomen. Ik was door het dolle!

Het waren maar liefst vijf pakketten. Een voor een pakte ik het item uit de zak. Het was tijd voor een modeshow! Mijn vriend ging mij helpen beoordelen. Na een uur bezig geweest met aan- en uittrekken van de nieuwe kleren, kwam ik tot de conclusie dat ik alles zou houden. Ik ben helemaal klaar voor de zomer.