Als je binnenkort een nieuwe motor gaat kopen of je wilt voor de eerste keer een motor aanschaffen, dan is het belangrijk om te weten dat je motor verzekerd moet zijn. Het is in Nederland namelijk verboden om met een onverzekerd voertuig op de Nederlandse wegen te rijden. Dit is strafbaar en kan leiden tot een geldboete van enkele honderden tot duizenden euro’s. Het verzekeren van een voertuig is verplicht gesteld, zodat de kosten van de tegenpartij altijd vergoed worden zonder dat de veroorzaker daardoor in de financiële problemen kan komen. Het kan natuurlijk zo zijn dat je geen idee hebt hoe je je motor moet verzekeren. Gelukkig vind je daar meer informatie over in dit artikel. 

Het vinden van een verzekeringsmaatschappij 

Om je motor te verzekeren, is het belangrijk om niet naar de bank of de verkoper van de motor te gaan, want zij kunnen je niet helpen. Voor een motorverzekering moet je een verzekeringsmaatschappij vinden. Dit kan dezelfde verzekeringsmaatschappij zijn waar je ook voor andere zaken verzekerd bent, maar ook ben je vrij om een andere verzekeringsmaatschappij te kiezen. Het is en blijft belangrijk om voor een verzekeringsmaatschappij te kiezen waar jij je goed bij voelt en die bekend staat om haar goede service. Het laatste waar je namelijk op zit te wachten, is dat er problemen ontstaan bij de uitbetaling van een schade.

Welke verzekering moet ik kiezen?

Wanneer je een verzekeringsmaatschappij hebt gevonden, dan heb je de keuze uit verschillende verzekeringen. Het is zeker niet per se nodig om de duurste te nemen, want de goedkoopste variant is namelijk al voldoende om de weg op te mogen. De duurste motorverzekeringen bieden wel een betere bescherming bij ongelukken en bijvoorbeeld diefstal. Zo ben je bij een wat duurdere motorverzekering ook verzekerd voor de schade aan je eigen voertuig. Zo is al jouw schade vergoed, zelfs als je zelf een ongeluk veroorzaakt hebt. Dat is natuurlijk erg fijn, het enige nadeel is echter dat je hier meer geld voor moet betalen. 

Je voertuig is binnen enkele minuten verzekerd 

Wanneer je je motor online gaat verzekeren, dan kun je vaak al binnen enkele minuten op de motor stappen en weg rijden. Dit is natuurlijk wel zo fijn. Het is hierbij wel van groot belang dat je altijd wacht tot je de bevestiging van de verzekeringsmaatschappij hebt ontvangen. Deze ontvang je in de meeste gevallen binnen enkele seconde. Je moet nooit de weg op gaan wanneer je de bevestiging niet ontvangen hebt. Je bent op dat moment namelijk nog niet verzekerd. Mocht je slachtoffer worden van een ongeluk of juist de veroorzaker zijn, dan kun je in dat geval te maken krijgen met zeer hoge kosten.