Veel mensen zijn afgelopen zomer niet op vakantie geweest vanwege het coronavirus. Helaas zijn de vooruitzichten voor deze herfst en winter ook niet erg positief. Het is dus waarschijnlijk voorlopig geen goed idee om een reisje naar het buitenland te boeken. Toch kan het wel goed zijn om je even in een andere omgeving te begeven, zeker wanneer je uitsluitend thuis werkt. Gelukkig kunnen we nog wel in eigen land op vakantie. In dit blog beschrijf ik wat mijns inziens de leukste steden zijn om een weekend in door te brengen.
 

Utrecht

Tot vorig jaar kwam ik in Utrecht niet verder dan Hoog Catharijne, het grote winkelcentrum. Zonde, want de stad heeft heel veel te bieden! Het centrum heeft niet alleen veel winkels en leuke restaurantjes, maar ziet er ook nog eens mooi uit. Sommige stukken hebben wel iets weg van Amsterdam, dankzij de grachten. Ook vind je er natuurlijk de Domtoren, die zeker het bekijken waard is. Daarnaast heeft de stad ook een aantal mooie parken, waar je lekker kunt wandelen. Boek vooral een hotel Utrecht, want aan één dag zul je niet genoeg hebben!
 

Maastricht

Zelf woon ik in de randstad, waardoor Limburg voor mij echt een beetje als het buitenland aanvoelt. De landschappen zijn totaal anders en de hele sfeer voelt meer ontspannen aan. Wat er waarschijnlijk ook aan bijdraagt, is dat het meestal net een paar graden warmer is in het zuiden van ons land. De stad Maastricht vind ik in het bijzonder erg leuk, omdat er altijd veel te doen is. Normaal gesproken vind ik het altijd gezellig om op het grote plein wat te gaan drinken op een terrasje, maar dat zal er voorlopig misschien niet in zitten. Je kunt echter wel de mergelgrotten bezoeken, wat ik zelf heel bijzonder vond. Nog een laatste tip: vergeet niet om heel veel lekkere Limburgse vlaaien te proeven!
 

Groningen

Groningen staat bekend als studentenstad, maar het is zoveel meer dan dat. Ten eerste vind ik het een voordeel dat het wel een grote stad is, maar toch een stuk rustiger is dan Amsterdam of Rotterdam. Ook hebben ze in Groningen veel inspirerende musea. Voorbeelden zijn het Groninger Museum, het GRID en het Noordelijk Scheepvaartmuseum. Kom je met de trein naar deze stad? Vergeet dan vooral niet om goed om je heen te kijken op het station, want het is één van de mooiste stationsgebouwen van Nederland. Wil je de stad van boven bekijken? Dan kun je de Martinitoren beklimmen! Dat kan ik je zeker aanraden, het biedt een ongelofelijk mooi uitzicht.

Hopelijk heb je met deze tips een idee van waar je naartoe kunt, als je toch even weg wil uit je vertrouwde omgeving.