Tenminste, als je een webshop hebt. En de webshops vieren hoogtij op het moment. Door COVID-19 zijn de webshops als paddenstoelen uit de grond geschoten. Mensen wilden immers wel hun producten verkopen, maar mogen hun winkels niet open doen. Je ziet dus steeds meer mensen die een webshop beginnen of een webshop bouwen als aanvulling op hun reguliere winkel. En dus hebben al deze mensen verpakkingsmateriaal nodig. Je wilt immers, als ondernemer, tevreden klanten. En dat is wat lastig als alle producten beschadigd bij je klanten arriveren.

Kies het juiste verpakkingsmateriaal voor jouw product

Verkoop je posters? Dan heb je stevige kokers nodig om die posters in te laten vervoeren. Dat is een kwestie van oprollen, de koker vullen en aan beide open einden een dop er op. Je kunt de koker adresseren en zo naar het post-servicepunt brengen. Ook boeken zijn niet zo moeilijk. Netjes in een doosje en húp naar je klant. Je moet alleen goed naar het gewicht kijken. Maar wat nu als het gaat om breekbare spullen als serviezen, glaswerk et cetera? Dan heb je goed verpakkingsmateriaal nodig om deze spullen veilig bij je klanten te krijgen.

Een luchtkussenmachine kan dan uitkomst bieden

Wanneer je zelf, in aanvulling op al je andere verpakkingsmateriaal, een luchtkussenmachine aanschaft en deze in zet zodra iets breekbaar zou kunnen zijn, zorg je ervoor dat je klanten hun spullen heel en compleet geleverd krijgen. Hierdoor zorg je voor tevreden klanten en tevreden klanten brengen weer meer klanten aan. Het is dus uitermate belangrijk dat jij zorgvuldig om gaat met je te versturen producten. We weten allemaal dat de pakketbezorgers het momenteel eigenlijk veel te druk hebben. Ze hebben dus geen tijd om ieder pakketje vast te houden alsof het van glas is. Het gevaar is dat er een keer wat mis gaat. Jij kunt hier alvast op vooruit lopen door goed verpakkingsmateriaal te gebruiken.

Tevreden klanten zorgen voor meer klanten

En ontevreden klanten… nou ja, je snapt het wel. En dus zul je moeten investeren om er voor te zorgen dat ieder product dat je verstuurt heel en ongeschonden bij je klanten arriveert. Door het juiste verpakkingsmateriaal te kiezen voor jouw product bijvoorbeeld. Een te grote doos is tricky: de inhoud kan gaan schuiven. En een te kleine doos is natuurlijk helemaal geen optie. Door een te grote doos te vullen met luchtkussenzakken zorg je ervoor dat de inhoud niet kan schuiven en dat deze mooi beschermd is tegen vallen en stoten.