Je kent het vast wel. Een goede vriend raadt een nieuwe, vette app aan voor je smartphone en je ontvangt die gevreesde melding. Het geheugen is vol. Persoonlijk heb ik daar echt een hekel aan. Toch ligt de schuld natuurlijk bij mij. Ik heb echt honderden foto’s opgeslagen op mijn mobiel, tientallen apps en nog een aantal verdwaalde documenten die ik per ongeluk heb gedownload. Ik kan natuurlijk mijn hele smartphone leeghalen en opschonen. Dan is mijn probleem tijdelijk opgelost. Om eerlijk te zijn ben ik alleen niet zo’n fan van tijdelijke oplossingen. Ik wil geen beperkingen, ik ga liever voor unlimited!

Extra geheugen als eenvoudige oplossing

Wanneer je ook hetzelfde probleem heb als ik, dan zijn er een aantal oplossingen. Zo is het een idee om een nieuwe SD-kaart te kopen. Ik had bijvoorbeeld nog een SD-kaart in mijn mobiel zitten die verouderd was. Mijn huidige smartphone ondersteunde de oude SD-kaart niet. Hierdoor was die eigenlijk nutteloos geworden. Daar kwam ik jammer genoeg behoorlijk laat achter. Extra geheugen in de vorm van een nieuwe SD-kaart met genoeg GigaByte kan dus een eenvoudige oplossing zijn om geen beperkingen meer te hebben. Met zo’n simpel kaartje kan ik in ieder geval voorlopig weer lekker unlimited zijn!

Alles opslaan in de lucht

Heb je al zo’n super handige SD-kaart met genoeg extra geheugen, maar wil je nog meer unlimited zijn? Dan kun je er altijd nog voor kiezen om alles op te slaan in de lucht. Ik heb het natuurlijk over een cloud, een drive of hoe je het ook wil noemen. Persoonlijk gebruik ik eigenlijk alleen mijn cloud om wat mooie foto’s van mijn mobiel op te slaan. Dit zijn vaak foto’s die ik later nog wil drukken of ergens anders voor wil gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan chantagemateriaal wanneer een goede maat van je 30 jaar oud wordt. Dan wil je natuurlijk wel zo’n ongemakkelijke slide show maken vol met schaamtelijke foto’s. Anders is zo’n feest immers niet compleet.

Lekker unlimited

Kortom, er zijn genoeg manieren om de beperkingen omtrent het geheugen op te lossen. Er is geen reden om gelimiteerd door het leven te gaan. Technologie ontwikkelt zich ontzettend snel. Soms moet jij zelf alleen even met de trends en ontwikkelingen bijbenen. Het kan stiekem best snel gebeuren dat je handige SD-kaart inmiddels alweer een beetje verouderd is. Dat is mij immers ook overkomen. Dus wil je ook lekker unlimited zijn? Ben je die vervelend melding meer dan zat? Check dan even of je eenvoudig de situatie kan veranderen met een SD-kaartje of te werken met de cloud.