Zoals je misschien al wel weet zijn er verschillende soorten vloeren. Zo heb je laminaat, een houten vloer maar ook tapijt en vloerbedekking. Daarnaast bestaan gietvloeren, ook wel betonvloeren genoemd. Maar hoe worden deze vloeren nu gelegd? Want er komt meer bij kijken dan een paar latjes aan elkaar klikken. In deze tekst wordt daar verder op in gegaan, dus lees snel verder!

Kenmerken betonvloer

Gietvloeren bestaan uit verschillende soorten kleuren, structuren en materialen. Zo heb je een kunststof gietvloer of een geheel polyurethane gietvloer, maar een andere soort gietvloer is een betonnen gietvloer. Een betonvloer wordt gekenmerkt door een robuust en industrieel uiterlijk en het biedt dan ook comfort op verschillende punten. Zo is de vloer vrijwel naadloos en heeft het een afstotende werking als het aankomt op viezigheid en stof. Het is dan ook een ideale vloer voor mensen met een allergie. Daarnaast kan een betonvloer warm aanvoelen door het type materiaal. En zoals eerder al genoemd, zijn er allerlei mogelijkheden tot het personaliseren van deze soort vloer op het gebied van kleur en structuur. Er zijn namelijk meer dan drieduizend kleuren en ook de soort structuur kent een ruim aanbod. Gietvloer beton kan worden toegepast in woningen, kantoren maar ook op werkplaatsen met productie waar ze allerlei chemische belastingen moeten kunnen opvangen.

Aanleggen van een betonvloer

Nu je weet wat de kenmerken zijn van een betonvloer, kun je in deze alinea lezen hoe zo’n vloer wordt aangelegd. Een gietvloer van beton kan op basis van epoxy aan worden gelegd of polyurethaan. Deze eerste soort basis heeft het voordeel dat de toplaag twee keer zo sterk is, watervast is en geheel naadloos is. Maar een polyurethaan gietvloer heeft als groot voordeel dat het minder scheurgevoelig is. Het gieten van een beton gietvloer vereist wel enige tijd. De vloer moet namelijk eerst op maat worden samen gesteld en vervolgens zal er een planning worden gemaakt en werkbezoek plaatsvinden. Een gietvloer kan eigenlijk vrij makkelijk over een andere vloer heen worden gelegd. Maar soms is daar nog wel iets van een primer voor nodig, om er voor te zorgen dat de ondervloer glad en recht is. Dit is bijvoorbeeld nodig wanneer je tegels hebt liggen. Samen met de adviseurs zal er rustig en in overleg worden gekeken naar de manier waarop de vloer het best kan worden aangelegd. Er zijn verschillende adviseur op dit gebied. Je kunt bijvoorbeeld jouw betonvloer laten leggen via Betonvloer.nl. Een adviseur kan er dan voor zorgen dat jij de vloer krijgt die je voor ogen hebt.