Net als dat ik van mooie woorden houd, houd ik ook van spullen of voorwerpen met een mooi verhaal. Ik ben altijd op zoek naar de verhalen achter de spullen die wij gebruiken. Als je het verhaal achter een product weet, krijgt het op dat moment meer karakter. Bij mooie (en misschien ook minder mooie) verhalen kan je dan soms wegdromen. Dit ik kwam ik achter het verhaal van een merk herenschoenen. Het merk was voor mij niet bekend maar toen ik het zag vond ik het wel een mooie uitstraling hebben.

Het verhaal dat ik vandaag wil vertellen is dat van Magnanni schoenen. Dit is een merk dat zich speciaal richt op herenschoenen. Persoonlijk vind ik dat de schoenen in het iets duurdere segment vallen. Dat zie je vooral terug in de materiaalkeuze en de uitstraling die die schoen heeft.

Het verhaal

Eigenlijk doet het verhaal wat Amerikaans aan. Waarom ik dat vind kun je hierna zelf bepalen. Het merk is in Spanje opgericht door Sebastian Blanco Aldomar. Als klein jongetje werkte hij al in verschillende schoenenfabrieken in de buurt van zijn woonplaats. Hier heeft hij de kunst als het ware afgekeken. Zijn liefde voor het maken van schoenen groeide. Als volwassen man van vierenveertig heeft hij zijn eigen schoenenfabriek geopend. Nu kan je het op dat moment waarschijnlijk niet echt een fabriek noemen omdat alles vanuit zijn eigen woonkamer werd geproduceerd. Er waren ook nog maar weinig mensen in dienst.
Dit heeft echter niet lang geduurd omdat het merk snel groeide en de productie naar een echte fabriek werd verplaatst. Op een gegeven moment ontstond er een samenwerking met een andere schoenmaker (niet neerbuigend bedoeld overigens)

Weetjes

Wat verder nog leuk is om te weten is dat de huidige merknaam van na 1989 is ingevoerd. Dit had te maken met de kleinzonen van Aldomar die het voor het zeggen kregen. Zij hebben de naam kunnen veranderen naar de naam die we nu kennen.

Ook vind ik het leuk om te zien dat het schoenenmerk wel met hun tijd is meegegaan. Ze maken namelijk niet alleen nette en zakelijke schoenen maar ze hebben ook een aantal sneaker op de markt gebracht. De sneakers hebben dan wel een wat meer luxe uitstraling dan de sneakers waar je over het algemeen aan denkt als je het woord sneakers hoort. Dit merk je vooral aan de materialen die zijn gebruikt en de details die in de schoenen zijn verwerkt.