Herken je dit? Je maakt regelmatig van alles en nog wat de allermooiste foto’s. Deze wil je dan nog een extra dimensie geven door ze niet alleen op je computer te laten staan. Je wilt deze uitprinten en ophangen. Of delen met anderen zodat ook zij kunnen genieten van jouw fotografie kunsten. Maar wanneer je jouw foto’s print op poster of ander groot formaat uitprint valt het resultaat nog wel eens tegen. De foto op je beeldscherm is enorm scherp en gedetailleerd maar het print resultaat is een stuk minder mooi. De meeste mensen zullen zich hier snel bij neerleggen. Ik daarentegen niet, ik ben op zoek gegaan naar een goede printer om mijn foto’s uit te printen. Hierbij kwam ik al gauw bij een Canon printer en wauw mijn foto’s komen echt tot leven wanneer ik ze uitprint!

Resolutie Canon printer

Wanneer je op zoek bent naar een goede kleurenprinter dan is resolutie van het allergrootste belang. Heb je nog nooit gehoord van resolutie? Resolutie van een foto wordt uitgedrukt in het aantal pixels per inch. Hoe meer pixels per inch je hebt, hoe beter de resolutie is. Een goede resolutie zorgt er op zijn beurt weer voor dat een uitgeprinte foto van de Canon printer een goede kwaliteit heeft. Daarnaast is de grootte van de afbeelding ook van belang. Print je op A4 formaat, dan moet de resolutie daarvoor ook de meest ideale resolutie hebben. Bij het aanschaffen van mijn Canon printer heb ik hier specifiek opgelet. Gelukkig ondersteund mijn Canon Printer deze ook allemaal.

Keuze voor de soort Canon printer

Toen ik op zoek ging naar de juiste Canon Printer voor het printen van mijn foto’s heb ik verschillende soorten bekeken. Zo moet je bedenken of je altijd op A4 formaat print of ook wel eens op een groter formaat zoals A3. Print je zo goed als altijd foto’s op A4 formaat en amper op A3 formaat dan raad ik je aan een A4 printer te kiezen. Die enkele A3 foto die je wilt uitprinten kan je dan beter uitbesteden aan de drukker. Dit om kosten te besparen. Daarnaast moet je jezelf ook afvragen of jouw Canon printer alleen maar moet printen. Of ook moet kunnen scannen en kopiëren. Mocht dit het geval zijn dan raad ik je een all-in printer aan. Uiteindelijk hangt het af van persoonlijke voorkeuren welke soort printer je aanschaft. Voor mij is een Canon printer de beste uitkomst gebleken voor het tot leven brengen van mijn foto’s.