De meeste mensen hebben zeker wel een of een paar hobby’s. Deze sport of activiteit doen ze als ze een dagje vrij hebben of in het weekend. Zo kan je je studie of werk combineren met je hobby en dit zorgt voor plezier en ontspanning. Helaas ben ik iemand die geen vaste hobby heeft. Ik ben heel snel dingen zat en heb daarom een hekel eraan om elke week dezelfde activiteit/sport te beoefenen. Gelukkig zijn er een aantal manieren om jezelf toch lekker bezig te houden. Lees snel hieronder de tips van een expert (ikzelf, haha).

In je uppie

Als je even een uurtje vrij bent of niemand uit je vriendenkring beschikbaar is, kan het lekker zijn om in je eentje eropuit te gaan. Een idee is bijvoorbeeld om een sportabonnement te nemen waarmee je heel veel verschillende sporten kunt beoefenen. Zo hoef je geen week hetzelfde te doen, maar ben je wel lekker aan het bewegen. Je hebt bijvoorbeeld abonnementen waarmee je kan zwemmen, boksen en zelfs yoga doen. Ook zou een idee kunnen zijn om eens in je eentje lekker te gaan wandelen in een gebied waar je nog niet zo bekend bent. Dit hoeft niet per se ver van huis te zijn, het kan bijvoorbeeld ook een deel zijn van de stad waar je in woont waar je eigenlijk nooit komt. Genoeg mogelijkheden dus om in je eentje een hobby te vinden die niet verveelt.

Met vrienden

Ook met vrienden hoef je je niet te vervelen. Sommige mensen houden ervan om met vrienden elke week naar hetzelfde café te gaan. Ik dus niet! Maar je kunt wat drinken/eten met je vrienden ook makkelijk variëren elke week. Ga bijvoorbeeld op een biertour en ga een paar leuke barren af. Of ga naar om de beurt naar een ander huis van een andere vriend en eet elke gang in een ander huis. En natuurlijk moet degene die de gastvrouw/man is dan het gerecht voorbereiden. Met vrienden zijn er dus ook talloze opties om het leuk te houden. Daarnaast kan je ook een gezamenlijk avontuur aan te gaan door weekendjes weg, wandelingen, sportieve uitjes, noem maar op. En als je elke week kiest voor een andere activiteit verveelt het absoluut niet.

Met je liefde

Tot slot kan je liefde een leuke “hobby” voor je zijn. Je kan samen leuke uitstapjes maken of leuke avonturen beleven. Mijn vriend is heel handig bijvoorbeeld. En toen ik laatst op internet ging zoeken naar date-ideeën kwam ik enorm veel grappige dingen tegen. Toen ik het idee zag om samen een balkonbar te bouwen was ik om. We zijn gelijk naar de bouwmarkt gegaan voor bouwmaterialen en hebben de dag van ons leven gehad. Het was enorm grappig omdat ik zo onhandig ben en hij juist zo handig. En aan het einde van de dag konden we ook nog genieten van het resultaat; samen eten in het zonnetje aan de balkonbar. Perfect!