Wanneer je het goed voor elkaar hebt, dan heb je waarschijnlijk een baan waar jij (vrijwel altijd) vrolijk naar toe gaat. Natuurlijk heeft iedereen wel van tijd tot tijd een off dag, maar al met al heb je niets te klagen. Helaas is zo’n situatie voor veel werkende Nederlanders een ideaal beeld. Niet iedereen is namelijk even content met zijn beroep, maar het brengt geld in het laatje dus daarom doen we het. Vandaag ga ik het daarom hebben over manieren hoe jij je eenvoudig los kunt breken van de sleur. Laat je ook op de werkvloer niet beperken en ontdek hoe je dit makkelijk doet!

Tip 1. Opgeruimde werkvloer is opgeruimd hoofd

Natuurlijk is enige orde op iedere werkvloer een vereiste. In de praktijk wil het nog wel eens anders gaan. Je bent druk aan het werk en je zet even iets daar neer of je plaatst dat voor een moment daar. Aan het einde van de dag is de werkvloer een bende en jij bent het overzicht kwijt. Waar is bijvoorbeeld die ene steekwagen gebleven? Loszittende spullen en rondslingerende rommel is niet alleen vervelend het vormt tevens extra stress bij jou. Laat je niet beperken op de werkvloer en zorg dat alles netjes opgeruimd is. Zo draag je stiekem ook nog eens bij aan de veiligheid op werk!

Tip 2. Maak optimaal gebruik van hulpmiddelen

Waarschijnlijk heb je door de maanden of zelfs jaren heen een bepaalde routine voor jezelf gecreëerd op werk. Mensen zijn immers dieren die gek zijn op gewoontes. Hierdoor vergeten we wel eens dat het ook anders kan. Er zijn continu ontwikkelingen gaande die ervoor zorgen dat jij je niet beperkt op de werkvloer en het optimale uit een dag haalt. Til jij bijvoorbeeld altijd de banden in de garage? Het is dan veel verstandiger (en veiliger) om steekwagens hiervoor te gebruiken. Er zijn inmiddels namelijk voor allerlei toepassingen en werkzaamheden uitstekende steekwagens ontwikkeld. Je moet er alleen wel vanaf weten. Werk je in de logistieke sector? Dan is het interessant om Logistiek Online eens af te struinen. Daar vind je bijvoorbeeld een groot assortiment aan steekwagens en andere hulpmiddelen. Klik gerust op de link voor meer informatie.

Tip 3. Zorg voor wat verandering gedurende de dag

Als je op kantoor werkt, dan is de kans aanwezig dat je altijd op de werkvloer luncht. Dat is op zich prima, maar je kunt er ook voor kiezen om zo nu en dan iets anders te doen. Je beperkt jezelf namelijk door altijd binnen op dezelfde plek te lunchen. Wissel het eens af! Door simpelweg ergens anders te lunchen kun je al eenvoudig voor wat verandering gedurende de dag zorgen.