Ik was laatst aan het oriënteren op shortlease omdat ik eigenlijk af en toe om een auto verlegen zit. De reden dat ik shortlease als abonnementsvorm interessant vind is dat ik geen aanschafkosten hoef te betalen om een auto te rijden. Ik heb namelijk helemaal geen spaargeld, en door een auto te leasen kan ik hem wel al binnen een week op de oprit hebben staan. Ik moet alle opties nog even op een rijtje zetten, maar ben er inmiddels wel uit dat shortlease zakelijk voor mij (en misschien ook voor jou) de beste optie is. Als je zo’n contract namelijk zakelijk afsluit dan kun je alle kosten zakelijk aftrekken, wat het stukken interessanter maakt.

De opties voor shortlease zakelijk

Ik was verbaasd te zien dat er zo ontzettend veel opties zijn voor een shortlease zakelijk contract. Ik dacht eerst dat je daarbij alleen kon kiezen uit luxe, zakelijk ogende auto’s maar niets is minder waar. Zelf heb ik namelijk gewoon een leuk, klein autootje nodig voor de dagelijkse ritjes naar klanten en om de boodschappen in mee te nemen. Dat hoeft van mij helemaal luxe, en hij hoeft al helemaal niet groot te zijn. Ik ben dan ook blij om te zien dat je ook dit soort kleine auto’s kunt leasen met een shortlease zakelijk contract.

Het verschil tussen lease en shortlease

Ben jij een van die vele mensen die niet weet wat het verschil is tussen leasen en shortleasen? Ik wist dat eerst ook niet, terwijl het eigenlijk heel simpel is. Shortleasen heeft namelijk betrekking op normaal leasen, maar dan voor een veel kortere periode of met een heel flexibel contract. Je hoeft daarbij dus niet gelijk voor een langere periode te tekenen, en kunt opzeggen wanneer je maar wilt. De tarieven liggen daardoor doorgaans net iets hoger, maar dat is logisch. Je krijgt er immers veel flexibiliteit voor terug. Zelf heb ik dat iets hogere bedrag er graag voor over, want misschien heb ik die auto over twee maanden wel helemaal niet meer nodig, you never know!

Een auto zakelijk of privé leasen?

Natuurlijk heb ik ook even stilgestaan bij de vraag of ik die kleine auto zakelijk of privé wilde leasen. Als ik het zakelijk doe dan kan ik de kosten bij de belastingdienst aftrekken, maar ik krijg er wel administratieve rompslomp voor terug. Ik denk echter dat dat toch de beste optie is voor mij, want het scheelt me aan het einde van de streep geld, en ik vind het zonde dat te laten liggen. Zou jij hetzelfde doen of lease je liever privé?