We zorgen veel te weinig voor ons lichaam. Goed, de meeste mensen eten wel met enige regelmaat en zorgen ook dat de boel schoon is maar dieper dan dat gaan we soms niet en dat is zonde. We leven in een hele drukke maatschappij en dan vergeten we de tijd te nemen voor onszelf. In deze blog vertel ik je over een paar simpele manieren om voor je huid te zorgen. Lees je mee?

Het grootste orgaan

Laten we het allereerst over het grootste menselijke orgaan hebben: de huid. Langzaamaan beginnen we ons steeds bewuster te worden van het feit dat we hier zorg voor moeten dragen. Dat betekent dat we de boel soepel moeten houden en er van tijd tot tijd iets extra’s moeten doen. Niet alleen zorgt dat ervoor dat we er jonger en frisser uitzien, ook verbetert het de kwaliteit van je huid.

Voeden en reinigen

Zo is het belangrijk dat je de boel iedere dag goed reinigt en eens in de zoveel tijd ook een moment neem om te exfolieren. Dat eerst zorgt ervoor dat de viezigheid van alledag weggewassen wordt en zich niet kan gaan nestelen. Met het laatste zorg je ervoor dat dode huidcellen en hardnekkig vuil, alsnog worden verwijderd. En na zo’n schoonmaakbeurt is het belangrijk om je huid te voeden, zo blijf het soepel en zacht. Dit doe je bijvoorbeeld met een dagcrème zoals die van Zo Skin Health.

Tegen alle imperfecties

Ouder worden we allemaal en dat zien we al snel aan onze huid. De boel gaat dan iets meer hangen en we krijgen rimpels, dat is allemaal niet te voorkomen. Maar je zal zien dat je die tekenen minder snel krijgt als je de boel goed verzorgt, je huid wordt dan als het ware minder snel oud. Kijk maar naar mensen die zich niet goed insmeren en wel heel veel in de zon zitten, daar veroudert de boel van. En er is absoluut niets tegen rimpels of andere imperfecties, maar het kan wel fijn zijn voor jezelf om de boel extra te verzorgen. Zo’n groot orgaan, iets dat je meteen van de buitenkant ziet, dat verdient toch een beetje extra aandacht?

Tijd voor jezelf

Daarnaast is de verzorging van je huid ook een momentje voor jezelf. Veel mensen vinden het een prettig moment in de dag, een moment waarin ze alleen voor zichzelf hoeven te zorgen en even stil kunnen staan. Begin ook met de producten van Zo Skin Health en kijk wat het voor jou kan doen.