Steeds meer mensen kiezen er tegenwoordig voor om een speed pedelec te kopen. Ze zijn dan ook razend populair. Je bent met een speed pedelec in een mum van tijd op locatie zonder dat je hier veel moeite voor hoeft te doen. Maar wat is een speed pedelec precies? En waarom zijn ze zo populair? Daar willen we je in deze blog graag meer over vertellen, dus lees gauw verder!

Wat is een speed pedelec?

Dus wat is een speed pedelec precies? Nou, een speed pedelec is een elektrische fiets die tot wel 45 kilometer per uur ondersteunt. Een normale elektrische fiets gaat maar ongeveer 25 kilometer per uur, dus dat is een flink verschil! Om deze reden kun je de fiets dus gebruiken voor langere afstanden en dat is super handig en zeker een aanrader.

De voordelen van een speed pedelec

Een speed pedelec gaat dus ontzettend snel en daarom is het een erg goede concurrent voor de auto. Veel mensen kiezen er namelijk sneller voor om de fiets te pakken wanneer deze elektrisch is. Dat is niet zonder reden, want elektrische fietsen zijn super licht en je komt zonder moeite vooruit. Zelfs tegenwind maakt voor speed pedelecs niet uit. Veel mensen kiezen er daarom voor om vaker de fiets te pakken dan de auto. Je bent namelijk vaak zelfs sneller op locatie met de fiets dan met de auto. Op de fiets heb je immers geen last van drukte op de weg en kun je gebruik maken van fietspaden waar auto’s niet mogen komen. Daarnaast is een speed pedelec relatief een stuk goedkoper dan een auto. Een auto is natuurlijk duur in de aanschaf, maar je bespaart ook op andere kosten. Zo hoef je geen belasting, verzekering of benzinekosten te betalen. Je hebt de fiets dus zo weer terug verdiend.

Goed voor ons lichaam

Het is ook veel beter voor ons lichaam om meer te fietsen in plaats van met de auto of met het openbaar vervoer te gaan. We hebben namelijk frisse lucht nodig en daar komen veel mensen aan te kort. Door te fietsen bouw je bovendien meer weerstand op en je verbetert je conditie. Beweging is noodzakelijk voor de mens en je gaat dus merken dat je lichaam er echt op vooruitgaat door vaker de fiets te pakken. Laat de auto dus eens vaker staan en ga voor een speed pedelec. Je zult er vast en zeker de vele voordelen van gaan ervaren!