Duitsland staat nou niet echt bekend als land van de mode, toch komen er verrassend veel goede modeontwerpers uit Duitsland. Duitsers staan altijd bekendheid om hun precisie en de Duitse kwaliteit die ze bieden en dat is met betrekking tot mode ook niet anders. Toch is er veel onbekend over de Duitse modewereld. Lees deze blog om erachter te komen wie de bekendste Duitse modeontwerpers zijn en wat hun achtergrond is.

Philipp Plein

Philipp Plein is op 16 februari 1978 geboren in de Duitse stad München. Hoewel hij tegenwoordig als modeontwerpen bekend staat, is hij nog niet zo heel lang bezig met mode. Philipp Plein is begonnen als interieurontwerper en maakte met zijn verschillende interieurontwerper furore. Hij besloot toen dat het tijd was voor wat anders en stortte zich volledig op de mode. Tegenwoordig is hij niet meer weg te denken uit het straatbeeld en de wereld van glitter en glamour. Veel bekende mensen dragen kleding van Philipp Plein. Dit zijn mensen met internationale bekendheid, maar ook bekende Nederlandse artiesten zoals Boef of Lil Kleine dragen geregeld kleding van Philipp Plein. Philipp Plein is dan ook zeker niet een merk dat enkel bij de elite hoort, maar past echt in het hedendaagse straatbeeld.

Karl Lagerfeld

Karl Otto Lagerfeld is op 10 september 1933 geboren in het noorden van Duitsland, in Hamburg om precies te zijn. Karl Lagerfeld was één van de grootste iconen die de modewereld ooit gezien heeft. Hij stond altijd bekend om zijn zwarte outfits en zijn witte haar. Ook droeg hij altijd handschoenen, hij vond het niet prettig om mensen aan te raken, zeker in de zomer niet wanneer mensen zweethanden hadden. Hij studeerde kunst in Italië en is na zijn studie begonnen met werken als ontwerpen bij het Italiaanse Fendi. Hij heeft ook nog bij modegiganten Valentino en Chloé gewerkt, maar staat vooral bekend om zijn werk bij Chanel. In 1983 werd hij namelijk hoofdontwerper voor het Franse modehuis Chanel en heeft tientallen als niet honderden prachtige creaties gemaakt die de gehele modewereld op zijn kop hebben gezet. Hij was dan ook een echte trendsetter in de modewereld.

Hugo Boss

Een andere modegigant uit Duitsland is Hugo Boss. Hugo Boss is op 8 juli 1885 geboren in het Duitse Metzingen. In 1923 richtte hij zijn eigen modemerk Hugo Boss op. Wat veel mensen echter niet weten is dat Hugo Boss aanhanger was van de NSDAP in Duitsland, de partij van Adolf Hitler. Op deze zwarte pagina na van Hugo Boss heeft hij echter wel een prachtig Duits modemerk gecreëerd dat tot op de dag van vandaag relevant is.