Gehoorverlies komt bij veel mensen voor. In eerste instantie zal het geleidelijk gaan, waardoor je er niet veel van meekrijgt. Echter zal het na verloop van tijd storend worden en wil je op zoek naar oplossingen om het te verhelpen. Eén van de oplossingen die je dan hebt, is een gehoorapparaat in het oor. Dat is een hoortoestel waar nog niet iedereen vanaf weet, maar dat jou wel grote voordelen op kan leveren. Maar waar kun je dan allemaal aan denken bij dit apparaat? Onderstaande informatie zorgt ervoor dat jij van alle opties op de hoogte bent.

Meerdere modellen van een gehoorapparaat in het oor

Een gehoorapparaat in het oor draag je, zoals de naam al aangeeft, in het oor. Hierdoor zullen ze voor de omgeving niet opvallen en kun je wel optimaal genieten van de geluiden die weer in jouw gehoorgang komen. Er zijn drie verschillende varianten te vinden en je kunt hem helemaal aan jouw wensen aanpassen. Denk daarbij als eerste aan de toestellen die de volledige oorschelp vullen. Daarnaast zijn er de mini hoortoestellen, die zitten in de gehoorgang en zijn wel zichtbaar. Als laatste is er het Completely in Cannel hoortoestel, deze zit compleet in de gehoorgang en is daardoor onzichtbaar.

Enkele voordelen van dit gehoorapparaat

Eén van de voordelen die je aan een gehoorapparaat in het oor hebt, is de vrijwel onzichtbare vorm. Zo kun je met veel zelfvertrouwen het hoortoestel dragen, terwijl je ook van de omgevingsgeluiden kunt genieten. Omdat het luidsprekertje van het apparaat in jouw gehoorgang zit, zal er te allen tijde een natuurlijke klank zijn. Er is geen vervorming van de geluiden, wat jou kan helpen om de dagelijkse werkzaamheden goed uit te voeren en ervoor te zorgen dat je niets meer mist van de gesprekken die je voert.

Het gehoorverlies en de kosten

Het gehoorapparaat in het oor moet geheel aan jouw gehoorverlies aangepast worden. Zorg er daarom voor dat je jouw oren eerst op laat meten, zodat je weet wat je keuzes zijn zodat je een goed model uit kunt zoeken. De verschillende modellen komen dan in meerdere prijsklassen en de zorgverzekering kan een deel van het bedrag vergoeden. Lees altijd de verzekeringspolis goed door zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Vervolgens kan je binnen een korte tijd alles in de omgeving weer horen.