Het is weer die tijd van het jaar! De goede voornemens voor het nieuwe jaar staan ​​voor de deur en voor veel mensen betekent dat dat we proberen gezonder te eten. Een gezond voedingspatroon is om zoveel redenen belangrijk. Het kan ons energieniveau, ons humeur, de gezondheid van de huid en ons algehele gevoel van welzijn helpen verbeteren. Als je in een aantal veranderingen in uw dieet wilt aanbrengen, maar niet weet waar je moet beginnen, lees dan verder voor de beste manieren om uw dieet dit jaar gezonder te maken.

Begin door geleidelijk meer fruit en groenten in uw dieet op te nemen

In de snelle wereld van vandaag is het gemakkelijk om gezonde eetgewoonten op te offeren ten gunste van gemak. Als je stappen wilt zetten om gezonder te eten, is het een goede plek om te beginnen door geleidelijk meer fruit en groenten in je maaltijden op te nemen. Dit hoeft niet moeilijk of tijdrovend te zijn – gewoon een extra stuk fruit of een handvol groenten toevoegen aan je ontbijt of lunch kan al een groot verschil maken. Je verhoogt niet alleen je inname van belangrijke vitamines en mineralen, maar je krijgt ook meer vezels binnen, wat essentieel is om het spijsverteringsstelsel soepel te laten verlopen.

Zorg voor verscheidenheid

Als het gaat om het volgen van een gezonder dieet, is een van de beste dingen die je kunt doen, ervoor zorgen dat je een verscheidenheid aan verschillende kleuren en soorten producten in je maaltijden opneemt. Door dit te doen, krijg je niet alleen een breder scala aan voedingsstoffen, maar is de kans groter dat je zich in het algemeen aan je gezonde eetplan houdt. Een gemakkelijke manier om meer kleur aan je dieet toe te voegen, is door een regenboog van groenten en fruit in elke maaltijd op te nemen. Je kan ook na elke maaltijd extra multivitamine nemen, of NMN capsules.

Zoek naar mogelijkheden om ongezonde ingrediënten te ruilen voor gezondere 

Als je ongezonde ingrediënten wilt ruilen voor gezondere ingrediënten in uw dieet, zijn er tal van opties voor je beschikbaar. Olijfolie kan bijvoorbeeld worden gebruikt in plaats van boter en yoghurt kan worden gebruikt in plaats van zure room. Deze swaps kunnen helpen om je dieet gezonder te maken zonder in te boeten aan smaak of gemak.

Plan vooruit door maaltijden te bereiden of snacks

Als je probeert gezonder te eten, is een van de beste dingen die je kunt doen, vooruit plannen. Door maaltijden klaar te maken of snacks in te pakken en mee te nemen voor onderweg, maak je minder snel ongezonde keuzes als je honger hebt. Bovendien is het een stuk makkelijker om gezond te eten als je gezond voedsel direct beschikbaar hebt. Dus als je wat veranderingen in je dieet wilt aanbrengen, begin dan met het maken van een plan!